browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Het weekend

Tijdens het Vader-Zoon-weekend staat het samen werken, samen zijn en samen plezier hebben centraal. Weg van alle luxe als koelkast, spelcomputer en televisie, gaan we met alleen vaders en hun zonen een weekend op avontuur. We doen heel uiteenlopende activiteiten, maar er is ook ruimte om zelf te doen waar je zin in hebt. Je gaat onder andere leren vuur maken, we bouwen hutten, meten onze krachten met elkaar en doen soms niet alledaagse dingen. Maar we verklappen natuurlijk nog niet alles! In elk geval zijn we de hele dag buiten, in de natuur en vaak rondom het vuur. Dus ja, we zullen vies worden en ons soms bezeren, maar ja, zo gaat dat met echte mannen.

Zowel voor de jongens als voor de vaders, blijkt dit steeds weer een geweldige ervaring. Veel zoons zijn verrast over hun vader, maar ook de vaders zijn vaak verrast over hoe fijn het is om alleen met je zoon op pad te zijn. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen en dat verdiept en verstevigt de vader-zoon-band.

Op vrijdagavond openen we het weekend met een mooi ritueel en is er tijd om elkaar te leren kennen bij het kampvuur. Op zaterdag doen we samenwerkingsspellen waarbij het aankomt op krachtmeting en taktiek. Ook staat vuur centraal en is er ruimte om op eigen initiatief met je zoon leuke dingen te ondernemen. Op zondag halen we de vaders en zonen uit elkaar. De jongens gaan samen in het bos aan de slag en de vaders doen een activiteit met elkaar. We sluiten het weekend af met een mooi afscheid.