browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Achtergrond

Jongens zijn de mannen van morgen. Toch worden de zoons tegenwoordig vooral grootgebracht door vrouwen. In het gezin ligt de zorg nog vooral bij de moeder en op veel scholen zijn alleen nog juffen te vinden. In het verleden was het heel natuurlijk dat de jongens zo rond hun tiende jaar meer en meer met hun vaders gingen optrekken, om hun ambacht te leren en ook om de mannenenergie te ervaren. In de moderne maatschappij zijn we dat laatste goeddeels kwijtgeraakt.

Hoe moet een jongen dan leren wat het inhoudt om man te zijn? En van wie moet hij dat dan leren? Het blijkt nog altijd dat het van groot belang is dat een zoon in zijn ontwikkeling tot man een goed contact heeft met zijn vader. Dat is waar we met het Vader-Zoon-weekend de gelegenheid bieden. Een heel weekend met alleen je vader (en andere vaders en zoons) leuke en stoere dingen doen. Lekker primitief in de natuur, genieten van het samen spelen, samen werken,  samen zijn.

Zo krijg je een levenservaring die je voor altijd bijblijft en de band tussen vader en zoon versterkt!

Overigens is het vaderschap geen gemakkelijke opdracht vandaag de dag. Hoe doe je dat, waar loop je tegen aan en hoe ga je daar mee om? Welke dingen doe je net zoals je vader en welke dingen bewust anders? Door dit met andere vaders te delen kom je mogelijk tot prachtige inzichten of juist praktische tips. Ook dat is een belangrijke winst van dit weekend voor de vaders.